Από και για τη Ρωσία με αγάπη!

Η Ρωσία αποτελεί παγκοσμίως μια από τις πιο σημαντικές αγορές με την ευρύτερη περιοχή να φιλοξενεί 400 εκ κατοίκους με πάνω από 100 εθνότητες, ενώ μόνο στη πόλη της Μόσχας ζουν σχεδόν 20εκ.Οι γειτονικές χώρες της Ουκρανίας ,Γεωργίας ,Καζαχστάν κλπ . αναπτύσσονται επίσης ραγδαία. Είναι η γρηγορότερα αναπτυσσόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη και η τρίτη παγκοσμίως μετά την Ινδία και την Κίνα.  Είναι μια χώρα με ιδιαιτερότητες , η οποία προσπαθεί να προσαρμοστεί στις ανάγκες και τις τακτικές της παγκοσμιοποίησης. Μια χώρα που έχοντας τα μεγαλύτερα αποθέματα πρώτων υλών, πετρελαίου, και φυσικού αερίου, σταθερά αυξάνει τον πλούτο της και ανοίγει τεράστιες επιχειρηματικές ευκαιρίες για αυτούς που θα  τολμήσουν … «κατάλληλα προετοιμασμένοι».

Όσο ανεβαίνει το βιοτικό τους επίπεδο, τόσο ανεβαίνουν και οι ταξιδιωτικές απαιτήσεις τους. Παρόλα αυτά, μόνο το 10% του πληθυσμού έχει διαβατήριο. Η παρουσία ξεναγού ή διερμηνέα είναι απαραίτητη καθώς οι Ρώσοι δεν μιλούν σε γενικές γραμμές αγγλικά . Η καταναλωτική… μανία των Ρώσων, είναι μεγάλη ,αφού εμφανίζονται στις κορυφαίες θέσεις παγκοσμίως των εθνικοτήτων που ξοδεύουν πολλά στο ταξίδι τους . Η πλειονότητα πραγματοποιεί τουλάχιστον ένα γεύμα την ημέρα εκτός καταλύματος,

  Μόνο για διακοπές ταξίδεψαν πέρυσι στο εξωτερικό πάνω από 10 εκατ. Ρώσοι .Στην Τουρκία πέρυσι είχαν περίπου 1,5 εκατ. & στην Αίγυπτο 1.3 εκατ. ενώ στην χώρα μας ήρθαν μόνο 300.000 .

Χωρίζονται σε 3 κατηγορίες:

   Ο πλούσιος «συνταξιούχος» επιλέγει το ξενοδοχείο _ από τα πιο ακριβά, ποιοτικά και διάσημα του προορισμού _ έχει τον ρόλο κυρίως του «πορτοφολιού» και ξοδεύει για όλη την οικογένεια. Οι εύποροι Ρώσοι νοικιάζουν γιοτ.
   Ο «μεσήλικας» Ρώσος τουρίστας, συνήθως με τη συνοδεία 1-2 παιδιών, αλλά και οι νέοι είναι το ίδιο απαιτητικοί, κατά κανόνα είναι πιο ενημερωμένοι για τα αξιοθέατα και την ιστορία του προορισμού και δεν στερούνται τίποτα
  Ο Ρώσος τουρίστας αποτελεί τον καλύτερο πελάτη τόσο για τα καταστήματα όσο και για την ίδια την πόλη που τον φιλοξενεί. Επιλέγει τα καλύτερα ξενοδοχεία, αγοράζει τις συμπληρωματικές υπηρεσίες που του προσφέρονται, ιδίως αυτές που αφορούν τα παιδιά, πηγαίνει εκδρομές, για ιστιοπλοΐα.

Στης φτώχειας τον καιρό, λοιπόν ,όταν όλες οι παραδοσιακές μας αγορές ασθενούν , η συνεχής συζήτηση για την πτώση του τουρισμού και των επιπτώσεών του στην ελληνική οικονομία καλά κρατούν . Σας μεταφέρω πρόσφατο απόσπασμα ομιλίας του κ. Κρούγκμαν ,οικον. Νομπελίστα, « Βρείτε και άλλες αγορές για να εξάγετε. Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν έχουν την πολυτέλεια να βοηθήσει την οικονομία της με δημοσιονομικού χαρακτήρα μέτρα, εξαιτίας του χρέους της και του κινδύνου του αποπληθωρισμού ,δηλ. την αρνητική πορεία των τιμών αγαθών και υπηρεσιών εξαιτίας της έλλειψης ζήτησης» .

Το φυσικό περιβάλλον του νησιού μας και η πολιτιστική του κληρονομιά που αποτελούν τα βασικότερα χαρακτηριστικά της ταυτότητας μας μπορούν  να αξιοποιηθούν και να μας δώσουν νέα, μοναδικά προϊόντα, διαφοροποιώντας το παραγόμενο τουριστικό προϊόν και προσελκύοντας νέα πελατεία, καλύτερα κατανεμημένη στο χρόνο .Αναβαθμίζοντας έτσι τη ποιότητα του προορισμού βοηθάς έτσι ώστε θρησκευτικός, προσκυνηματικός, Ναυταθλητισμός, αθλοτουρισμός και πολιτισμός, εκπαιδευτικός τουρισμός, τουρισμός κινήτρων ,παιδικών κατασκηνώσεων ,να αποκτήσουν μια ξεχωριστή ταυτότητα και διαφορετική ελκυστικότητα προς τη διεθνή ,ρωσική αλλά και ελληνική πελατεία που πάντα ψάχνει για κάτι καινούριο και πρωτότυπο. Λαμβάνοντας, επίσης, υπόψη την κοινή θρησκεία και τον ρόλο που παίζει η Ορθοδοξία, θα πρέπει να αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες για προσέγγιση της Ορθόδοξης Ρωσικής Εκκλησίας, μέσω της οποίας θα μπορούσε να προωθηθεί η αξία του Προσκυνήματος αλλά και των μοναστηριών μας.

 Στέλλα Φυρογένη Αντιπαριώτη

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου (Μόσχα)

Καθεδρικός Ναός Αγίου Βασιλείου (Μόσχα)

 

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,

About Margarita studios

Looking for unforgettable holidays? Looking for a small Greek heaven? Looking for that perfect place? Look close, you will find it here! Discover Margarita!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Life is Suite

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Margarita is not just a hotel

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Stratos Antipariotis

singer-songwriter-performer

Αρέσει σε %d bloggers: