Θέμα η προώθηση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού

Θέμα η προώθηση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού
Συνάντηση του Κ. Μαρκόπουλου με τον Πατριάρχη Μόσχας
Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Μαρκόπουλος συναντήθηκε χθες με τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο στη Μόσχα. Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση διμερούς επιτροπής για την προώθηση του προσκυνηματικού και θρησκευτικού τουρισμού. Ο Αγιότατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, όρισε ως επικεφαλής της ρωσικής πλευράς τον Επίσκοπο Μάρκο.

O υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης πρότεινε στην επιτροπή να εκπροσωπηθεί και η Εκκλησία της Ελλάδος, πρόταση που έγινε αμέσως αποδεκτή. O κ. Μαρκόπουλος θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης, καθώς και φορείς της τουριστικής αγοράς.

Προώθηση προσκυνηματικού τουρισμού Ελλάδας και Ρωσίας Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο είχε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος.

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από τρία μέλη από τη Ρωσική Εκκλησία, με επικεφαλής τον Επίσκοπο Μάρκο, εκπρόσωπο βεβαίως του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης και εκπροσώπους της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να διαμορφώσουμε μαζί όλο τον προγραμματισμό για τον προσκυνηματικό τουρισμό για όλες τις εποχές του χρόνου», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος, ο πρώτος Έλληνας υπουργός που γίνεται δεκτός από το νέο Πατριάρχη Μόσχας.

Υποδεχόμενος τον Έλληνα υπουργό, ο πατριάρχης Κύριλλος χαρακτήρισε μικρότερο του επιθυμητού τον αριθμό των Ρώσων τουριστών, που επισκέπτονται την Ελλάδα, σημειώνοντας: «Η χώρα μας έχει τόσες πολλές θαυμάσιες και ελκυστικές για τους Ρώσους τοποθεσίες, που ελπίζουμε ότι στο μέλλον οι σχέσεις μας στον τομέα του τουρισμού και των προσκυνηματικών επισκέψεων θα είναι ακόμα πιο έντονες».

Ο πατριάρχης Μόσχας αναφέρθηκε στις αναπόφευκτες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας ότι ελπίζουμε πως στο μέλλον θα έχουμε πιο υψηλούς δείκτες προς αυτήν την πολύ σημαντική κατεύθυνση των διμερών μας σχέσεων, όπως είναι οι προσκυνηματικές επισκέψεις και ο τουρισμός.

Ο κ. Μαρκόπουλος χαιρέτισε τη θετική ανταπόκριση του Ρώσου Πατριάρχη και την πρόθεσή του να προχωρήσει η υπάρχουσα συνεργασία με γρήγορα και αποφασιστικά βήματα. Υποσχέθηκε δε, ότι πρόθεση της ελληνικής πλευράς είναι να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων προσκυνητών που έρχονται στη Ρωσία. Παράλληλα, εκτίμησε ότι και σε αυτή τη δύσκολη, όπως είπε, φετινή χρονιά, η Ελλάδα θα είναι πιο ψηλά σε αριθμό Ρώσων επισκεπτών με σκοπό τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Τατιάνα Ρόκου – Παρασκευή, 10 Απριλίου 2009

http://www.traveldailynews.gr

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , ,

About Margarita studios

Looking for unforgettable holidays? Looking for a small Greek heaven? Looking for that perfect place? Look close, you will find it here! Discover Margarita!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Life is Suite

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Margarita is not just a hotel

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Stratos Antipariotis

singer-songwriter-performer

Αρέσει σε %d bloggers: