Ρωσία: Συνέντευξη Τύπου για τον ελληνικό τουρισμό

Tου ανταποκριτή μας Θ. Αυγερινού

Πτώση 14 % παρατηρήθηκε το 2009 στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου από το Προξενείο της Μόσχας, ποσοστό που αντικατοπτρίζει τις περσινές δυσκολίες, για την αντιμετώπιση των οποίων καταβάλλεται, όμως, συντονισμένη προσπάθεια ώστε οι επιπτώσεις της κρίσης να μειωθούν στο ελάχιστο, δήλωσε ο Γενικός Πρόξενος στη Μόσχα Ιωάννης Πλώτας στην πρώτη φετινή συνέντευξη για την προβολή του ελληνικού τουρισμού, που φιλοξένησε το πρακτορείο «Ιντερφάξ».

Ο κ. Πλώτας υπενθύμισε στους Ρώσους δημοσιογράφους από πολλά κεντρικά και εξειδικευμένα ΜΜΕ ότι ο Τουρισμός χαρακτηρίστηκε από τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη Μόσχα ως μία από τις προτεραιότητες της εθνικής οικονομικής πολιτικής, η οποία επιδιώκει τη μέγιστη δυνατή προσέλκυση επισκεπτών από τη Ρωσία. Για το σκοπό αυτό το ελληνικό Προξενείο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων, αν δεν είναι και το πρώτο από τις χώρες μέλη της Συνθήκης Σένγκεν ως προς το χρόνο έκδοσης θεωρήσεων για Ρώσους πολίτες, που έχει περιοριστεί στις 48 ώρες κατά μέσο όρο. Όταν υπάρχουν μάλιστα οι ελάχιστες προϋποθέσεις, χορηγούνται στους τακτικούς επισκέπτες θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων ως ανταποδοτικό όφελος.

Στην ποιότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανανέωση του τουριστικού προϊόντος στρέφει την προσοχή της η ελληνική τουριστική βιομηχανία, σύμφωνα με το διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ Μόσχας Παύλο Μούρμα, ο οποίος σημείωσε ότι ο ελληνικός Τουρισμός είναι κομμάτι του πολιτισμού της χώρας και δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στις νέες και εξειδικευμένες μορφές του (θαλάσσιος-γιώτινγκ, θρησκευτικός, αγροτουρισμός, συνεδριακός, ιαματικός κλπ), υπερβαίνοντας το πεπαλαιωμένο στερεότυπο ήλιος και θάλασσα.

Σε συνεργασία με τον ΕΟΤ η Ελλάδα έχει ανακηρυχθεί τιμώμενη χώρα στην εφετινή έκθεση ΜΙΤΤ της Μόσχας (17-20 Μαρτίου) και όπως εξήγησε ο κ. Μούρμας ο Οργανισμός θα συμμετάσχει φέτος στη Ρωσία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (πρώην Σ.Ένωση) σε άλλες οκτώ συνολικά εκθέσεις, σε κοινές εκδηλώσεις με tour-operators κλπ.

Εκ μέρους της μεγαλύτερης τουριστικής εταιρείας ελληνικών συμφερόντων στη Ρωσία παρευρέθηκε ο διευθυντής της «Μουζενίδης Τράβελ» Αλέξανδρος Τσαντικίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου στη ρωσική αγορά και στην προσπάθεια ανάδειξης νέων προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες. Σύμφωνα με τον κ. Τσαντικίδη τα στοιχεία, που μιλούν για 265 – 300.000 τουρίστες από τη Ρωσία είναι μάλλον ελλιπή και κατά τη δική του εκτίμηση είναι ήδη μισό εκατομμύριο οι Ρώσοι που επισκέπτονται τη χώρα μας, αξιοποιώντας θεωρήσεις πολλαπλών εισόδων, που έχουν εξασφαλίσει και από Προξενεία άλλων χωρών. Ο αριθμός, δε, αυτός μπορεί κατά τις εκτιμήσεις πολλών ειδικών και «σχεδόν απεριόριστα να αυξάνεται σταθερά τα επόμενα χρόνια ή τουλάχιστον να μην μειωθεί την πιο δύσκολη περίοδο, αρκεί να κινητοποιηθούν οι αρμόδιοι φορείς και να στηριχθούν στους πραγματικούς και ζωντανούς γνώστες της ελληνορωσικής αγοράς και των ιδιαιτεροτήτων της», σημείωσε ο κ. Τσαντικίδης.

Advertisements

Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

About Margarita studios

Looking for unforgettable holidays? Looking for a small Greek heaven? Looking for that perfect place? Look close, you will find it here! Discover Margarita!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Life is Suite

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Margarita is not just a hotel

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Stratos Antipariotis

singer-songwriter-performer

Αρέσει σε %d bloggers: