Διαμαρτυρία : Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία της νήσου «Πάρου»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΟΙΚ/ΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ &
ΔΙΑΜ/ΤΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ ΠΑΡΟΥ
<>
ΠΑΡΟΣ 28/04/09
ΑΡ ΠΡΩΤ 48

Προς : Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών, του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας
Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών
ΚΟΙΝ. : Μ.Μ.Ε
Κοιν.: Βουλευτές Ν. Κυκλάδων
Κοιν.: Δήμος Πάρου
Κοιν.: Επαρχείο Πάρου

ΘΕΜΑ : Διαμαρτυρία : Ακτοπλοϊκή Συγκοινωνία της νήσου «Πάρου» : Ο τουρισμός μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση . Θα του επιτραπεί όμως έστω να το προσπαθήσει ;

Αξιότιμοι κύριοι ,

Για μια ακόμα χρονιά βιώνουμε το «αλαλούμ» της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού μας ,της Πάρου, κατά την διάρκεια της κρισιμότερης περιόδου για την επιβίωση όχι μόνο της δική μας αλλά και της χώρας μας . Ο τουρισμός, μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση . Θα του επιτραπεί όμως έστω να το προσπαθήσει ;

Σας διαβιβάζουμε την αγωνία των μελών και φίλων του Συλλόγου μας, αλλά και πολλών κατοίκων του νησιού μας, που διαμαρτύρονται & διεκδικούν τα αυτονόητα :

 Γιατί τα δρομολόγια των πλοίων που προσεγγίζουν τα νησιά μας δεν είναι συμφωνημένα ,γνωστά και ορατά στο διαδίκτυο από την αρχή του χρόνου, έτσι ώστε έγκαιρα γραφεία και μεμονωμένοι πελάτες να προγραμματίζουν τα ταξίδια τους? Είναι δυνατόν ακόμα και σήμερα να ανατρέπονται προγραμματισμένα δρομολόγια ,να αποχωρεί το « Νήσος Μύκονος» και να μην ξέρουμε αν θα αντικατασταθεί ,πότε και με ποιο? Ήδη για την επιστροφή των εκδρομέων , για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος από το νησί μας ,δεν υπάρχουν εισητήρια. Έτσι θα δουλέψουμε?
 Γιατί να μην ξέρουμε πως & αν μπορούν να μετακινηθούν οι πελάτες μας από το ένα Κυκλαδονήσι στο άλλο? Τι καθυστερεί τις εταιρείες και δεν περνούν τα δρομολόγιά τους στο σύστημα? Πως θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος ,έτσι?
 Γιατί δεν μπορούμε να έχουμε σύνδεση με αξιόπλοο πλοίο ,που δεν σταματά τη πλεύση του στα 6-7 μποφόρ, με τη κοντινότερη πρόσβασή μας σε διεθνές αεροδρόμιο ,με το νησί της Μυκόνου? Λόγω απαγορευτικού , 30 Κινέζοι τουρίστες από χτες προσπαθούν να έρθουν στο νησί μας ,νοιάζει κανέναν άραγε η ταλαιπωρία τους ,αλλά και ή έλλειψη έργου για εμάς?
 Γιατί επιτέλους, δεν μπορεί να επαναδρομολογηθεί η ακτοπλοϊκή γραμμή Θεσσαλονίκη-Κυκλάδες –Κρήτη? Δεν είναι δυνατό να μην έχουμε θαλάσσια επικοινωνία και να στερούμε έτσι την προσβασιμότητα στον τόπο μας ,από τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας ,της Κρήτης αλλά και των Βαλκανικών χωρών.
 Γιατί τέλος ,παρά την οικονομική κρίση, οι τιμές των εισιτηρίων δεν δείχνουν να πέφτουν αλλά ακούγεται ότι θα αυξηθούν? Γιατί το εισιτήριο από και προς τα Χανιά να έχει 19 ευρώ ,ενώ από και προς Πάρο 29,5 ευρώ ? Γιατί το εισιτήριο του αυτοκινήτου από και προς τα Χανιά να έχει 55 ευρώ ,ενώ από και προς Πάρο 81,5 ευρώ ? Πως μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να δουλέψουμε με τέτοιους δυσβάσταχτους όρους?
ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ
Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας για το αύριο ,εμείς οι άνθρωποι του Τουρισμού ,δεν ζητάμε δανεικά αλλα το δικαίωμα στην εργασία ! Μην μας το στερήσετε !
Θεωρούμε ότι η Πάρος ,αλλά και όλα τα Κυκλαδονήσια δικαιούνται τουλάχιστον το σεβασμό και την ιδιαίτερη προσοχή της Πολιτείας στα μεγάλα αυτά προβλήματά τους.
Επιτέλους ,δείξτε μας έμπρακτα ότι αναγνωρίζεται αυτή τη δυναμική του Τουρισμού, και δρομολογείται τη λύση των προβλημάτων μας.

Με εκτίμηση,

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας
Λουκία Μαλαματένιου Στέλλα Φυρογένη Αντιπαριώτη

Advertisements

Ετικέτες: , , ,

About Margarita studios

Looking for unforgettable holidays? Looking for a small Greek heaven? Looking for that perfect place? Look close, you will find it here! Discover Margarita!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Life is Suite

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Margarita is not just a hotel

It's the Greek friend that everyone would love to have.

Stratos Antipariotis

singer-songwriter-performer

Αρέσει σε %d bloggers: