Στην Πάρο και τη Νάξο… ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατερίνα Βουτσινά ,εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»

Στην Πάρο και τη Νάξο…

Οι Κυκλαδίτες ανοίγουν τις πόρτες τους στους επιβάτες του Μετρό

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Κατερίνα Βουτσινά

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 5 Μαΐου 2010
▅ Τα ανδριώτικα   αμυγδαλωτά  θεωρούνται  από τα  καλύτερα  στην   Ελλάδα

«Την Αμοργό το ΔΝΤ δεν θα την πτοήσει/ κανείς το κέφι δεν μπορεί… να το φορολογήσει». Φορώντας ένα μακρύ, κόκκινο φόρεμα, η κ. Ελευθερία Ψυχογιού, γενική γραμματέας του επαγγελματικού συλλόγου Αμοργού, κερνά τους περαστικούς ψημένη ρακή με αμοργιανά βότανα. «Το κέφι δεν χάνεται. Χάνεται;» επαναλαμβάνει ψάχνοντας γύρω της για επιβεβαίωση.

Το κέφι, τη νυχτερινή ζωή, τις όμορφες αμμουδιές και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των Κυκλάδων προσπαθεί να ξαναθυμήσει στους Αθηναίους και ηΝομαρχία Κυκλάδων που διοργανώνει μια γιορτή γνωριμίας του κοινού με τα 24 νησιά και τους ανθρώπους τους στο Μετρό του Συντάγματος καθημερινά έως και τις 7 Μαΐου.

Τοπικά προϊόντα και ενημερωτικό υλικό – περιλαμβάνει από χάρτες με περιπατητικές διαδρομές έως βιολογική διατροφή και καταδύσεις- απλώνονται πάνω στους πάγκους και οι επισκέπτες εφοδιάζονται με λευκές ανακυκλώσιμες τσάντες ώμου.

«Πέρσι ο τουρισμός στις Κυκλάδες έκλεισε με μια μικρή κάμψη. Φέτος το Πάσχα- με εξαίρεση την Πάρο- είχαμε ακόμα μεγαλύτερη κάμψη» λέει στα «ΝΕΑ» ο νομάρχης Κυκλάδων Δημήτρης Μπάιλας που εγκαινίασε την έκθεση χθες το απόγευμα παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση. «Ευελπιστούμε πως η οικονομική κρίση της χώρας μας θα δημιουργήσει στους ξένους τουρίστες ένα κλίμα για μειωμένο κόστος εστίασης. Φυσικά, οι ισχυρότεροι εταίροι μας παραμένουν οι Ελληνες» λέει ο κ. Μπάιλας.

«Ναι στον πλωτό τουρισμό λένε οι Κυκλαδίτες» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο αντινομάρχης Δημήτριος Ρούσσος. «Δεν εφησυχάζουμε ότι οι Κυκλάδες αποτελούν διάσημο προορισμό. Βλέπουμε τα πλοία να φτάνουν γεμάτα, αλλά δεν είναι όλοι οι επιβάτες τουρίστες. Εχουμε μάλιστα διαπιστώσει ότι έχει συρρικνωθεί η τουριστική σεζόν στις 50 ημέρες, από 10 Ιουλίου δηλαδή έως και το τέλος Αυγούστου», συμπληρώνει. Η Νομαρχία προσπαθεί φέτος να δώσει περισσότερα κίνητρα σε όσους επισκέπτονται τα νησιά με φουσκωτά σκάφη, ιστιοπλοϊκά και κρουαζιερόπλοια. «Αυτοί που προτιμούν τον άνεμο και τα μποφόρ ξέρουν καλά ότι στα νησιά μας μπορούν να βρουν πλήρως εξοπλισμένα λιμάνια για να περάσουν τα βράδια τους με ασφάλεια» λέει ο κ. Ρούσσος.

«Ο θρησκευτικός τουρισμός μάς στηρίζει εδώ και χρόνια» τονίζει στα «ΝΕΑ» η κ. Μαρία Δενεκαρία, εκπρόσωπος της τουριστικής προβολής της Τήνου, λέγοντας ότι πέρσι το καλοκαίρι η πληρότητα των δωματίων στο νησί ξεπέρασε το 80%. «Ωστόσο, φέτος ο τουρισμός μας κινείται και γύρω από το bouldering, ένα είδος ορειβασίας σε χαμηλές, στρογγυλές επιφάνειες» λέει η κ. Δενεκαρία. Η Τήνος προσφέρεται επίσης για περιπατητικό τουρισμό «που δεν κοστίζει απολύτως τίποτα», λέει. Οταν η κ. Στέλλα Φυρογένη, μέλος της τουριστικής επιτροπής Πάρου, εγκατέλειψε τα πάντα στην Αθήνα και γύρισε πίσω στην πατρίδα της, κατάλαβε ότι δεν της λείπει τίποτα. «Η Πάρος βρίσκεται στο κέντρο των Κυκλάδων και έχουμε πολύ καλή ακτοπλοϊκή συνδεσιμότητα», δηλώνει. «Θες να πας στη Σαντορίνη; Σε τρεις ώρες είσαι εκεί. Θες Σύρο, Νάξο ή Μύκονο; Μια ώρα κι έφτασες. Θες Αντίπαρο; Σε πέντε λεπτά. Είμαστε το ιδανικό νησί για όσους θέλουν να έχουν μια οικονομική έδρα για island- hopping, διακοπές, δηλαδή, από νησί σε νησί» λέει χαμογελαστά.

«Προσφορές», μειώσεις τιμών και ειδικά πακέτα για να πάρουν οι Ελληνες μια ψαρόβαρκα για Κυκλάδες θα προσφέρουν φέτος το καλοκαίρι πολλοί κυκλαδίτες ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, λέει ο αντινομάρχης Κυκλάδων Δημήτριος Ρούσσος. «Πήραμε απόφαση να κάνουμε γενναίες εκπτώσεις στις τιμές» προσθέτει η κ. Ελευθερία Ψυχογιού από την Αμοργό, η οποία σταματά για να υπολογίσει την έκπτωση 15 ευρώ τη βραδιά για ένα δωμάτιο των 50 ευρώ και ύστερα συνεχίζει να κερνά.

[ ΙΝFΟ ]

Η έκθεση για τον τουρισμό στα νησιά των Κυκλάδων θα φιλοξενείται στο Μετρό του Συντάγματος και θα παραμένει ανοικτή για το κοινό καθημερινά 10.00-21.00 μέχρι τις 7 Μαΐου.

ΕΚΘΕΣΗ

Τουριστικές επιχειρήσεις και σύλλογοι προσπαθούν να μας ξαναθυμίσουν πως οι διακοπές στην Ελλάδα είναι η οικονομικότερη λύση

Καταδύσεις στη Σέριφο

ΜΙΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ξενάγηση σε ένα παλιό ορυχείο και κολύμπι ανάμεσα σε κοπάδια δελφινιών και τόνου υπόσχεται στους μαθητές του ο κ. Αντώνης Αντωνάκης, ιδιοκτήτης σχολής υποβρύχιας κατάδυσης στη Σέριφο. «Με πέντε θεωρίες και πέντε καταδύσεις δίνουμε αναγνωρισμένο πτυχίο κατάδυσης. Ελάτε τον Σεπτέμβριο όταν θα έχουν κοπάσει τα μελτέμια», λέει ο κ. Αντωνάκης, που υπολογίζει το κόστος των μαθημάτων στα 350 ευρώ και φροντίζει για τη διαμονή των πελατών του ή τους προτείνει λύσεις.

Και τα σπίτια πιο λευκά…

ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ παραλίες με αμμουδιά, ιαματικά λουτρά και παραδοσιακή αρχιτεκτονική μπορούν να απολαύσουν όσοι επιλέξουν την Κύθνο για διακοπές, λέει στα «ΝΕΑ» ο νομαρχιακός σύμβουλος Μανώλης Φίλιππας.

«Ο Μάιος και ο Ιούνιος είναι ιδανικοί μήνες για σύντομες διακοπές στο νησί Κύθνο, αφού δεν απέχει ούτε δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου», προσθέτει ο κ. Φίλιππας, που προτείνει τη διάσημη παραλία της Κολώνας- μια λωρίδα άμμου που ενώνει την Κύθνο με το νησάκι του Αγίου Λουκάγια μπάνιο και ξεκούραση.

«Στην Κίμωλο το μπαράκι μας δεν έχει σκαμπό στην μπάρα, αλλά ψάθινες καρέκλες», λέει ο κ. Κώστας Γουλιμής για να εικονογραφήσει τον λόγο που η Κίμωλος ενδείκνυται για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές. Φάβα, ξινομυζήθρα, ξηροτήγανα και ξερά σύκα προτείνει η κ. Ακάθη Νομικού, πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Σχοινούσας, να δοκιμάσουν οι επισκέπτες του νησιού.

Το συγκρότημα Margarita είναι μια οικογενειακή επιχείρηση εστίασης και διαμονής, μόλις λίγα λεπτά από την παραλία. Αποτελεί κατάλυμα κατηγορίας 3 κλειδιών, παρέχοντας όλες τις ανέσεις που οι ταξιδιώτες προσβλέπουν, ενώ βρίσκεται στο ψαροχώρι του Αμπελά, 3χλμ από τη Νάουσα στο νησί της Πάρου.

http://www.margaritastudios.com


Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

About Margarita studios

Looking for unforgettable holidays? Looking for a small Greek heaven? Looking for that perfect place? Look close, you will find it here! Discover Margarita!

Σχολιάστε

Life is Suite

See, smell & taste the real Greece with us!

Margarita is not just a hotel

See, smell & taste the real Greece with us!

Stratos Antipariotis

singer-songwriter-performer